Dokumentarni serijal „Plodovi mašte“ napravljen je sa željom da zabavi ali i da otkrije koje su granice ljudske mašte. Serijal sadrži 13 epizoda od kojih svaka obrađuje po jednu ljudsku priču. Glavni akteri su ljudi sa zanimljivim hobijima.

Provešćemo vas kroz živote onih koji su decenijama unazad želeli da se bave određenim poslom ali nisu imali hrabrosti da to priznaju ni sebi ni drugima. Neki od njih su se I školovali za neke druge profesije ali je ljubav ka hobiju ipak bila jača. Drugi su zanat nasledili od svojih predaka i ponosno ga prenose s kolena na koleno. Ono što je svima njima zajedničko je da su pomoću samoostvarenja kroz vlastite hobije uspeli da prevladaju mnoge životne teškoće.

Svaka epizoda je ispovest jednog junaka/junakinje koji je ujedno i vodič kroz priču.Priču krasi dokumentarni pristup radu kako u slici tako i u govoru. Muzika, arhivski materijal, i stare fotografije su u službi obogaćivanja materijala i naglašavanja duha prošlih vremena koji se oseća kroz čitav rad.

Yubinet produkcija